AMSTERDAM - De Britse webshop Zazzle komt met een t-shirt speciaal voor kinderen waarop een nogal onhandige quote van Kate Moss gedrukt. De uitspraak luidt 'Nothing tastes as good as skinny feels'.

De t-shirts worden verkocht in kleine maten, geschikt voor kleuters. Een woordvoerder van de webshop vertelt aan The Daily Mail: "Zazzle heeft niet specifiek iets te zeggen op de size-zero t-shirts. Omdat Zazzle een platform is waar mensen hun eigen producten kunnen creëren, kunnen mensen zelf bepalen hoe ze hun persoonlijke mening uiten."

De webshop doet er zelfs nog een schepje bovenop door ook rompertjes te verkopen waarop 'Please don't feed the model' staat gedrukt.

Beating Eating Disorders (BEAT), een Britse organisatie die zich inzet tegen eetstoornissen, vindt de verkoop van de kleding gevaarlijk. "We zijn het absoluut niet eens met wat dit bedrijf aan het doen is. Het is duidelijk en pijnlijk fout om kinderen model te laten staan voor een product dat pro-anorexia is", aldus een woordvoerder van BEAT.

Kate Moss heeft verder niets met de t-shirts te maken. Ze werd in 2009 wel beschuldigd van het feit dat ze zou aanzetten tot anorexia door haar motto met de rest van de wereld te delen.