HOOFDDORP - Meer dan 60 procent van de Nederlandse vrouwen kan niet zonder haar computer. Daarmee is de computer belangrijker dan seks, wat door 50 procent van de vrouwen als onmisbaar wordt bestempeld.

Zo blijkt uit het onderzoek Het Fijne van Vrouwen, dat in opdracht van Sanoma Media werd uitgevoerd onder 1.332 vrouwen en 574 mannen tussen de 18 en 65 jaar, door onderzoeksbureau TNS Nipo. Het allerbelangrijkste in het leven van de Nederlandse vrouw is haar familie, vrienden en partner.

Na de mensen om haar heen, is de computer haar beste vriend. Zo noemt 63 procent van de ondervraagde vrouwen de computer hierna als meest onmisbaar in haar leven. In 2005, toen eenzelfde onderzoek werd gehouden, vond ze hobby's, boeken, muziek luisteren, reizen en vakantie, seks en zelfs de auto belangrijker dan haar computer.

Ook de mobiele telefoon is een belangrijke must in het leven van de Nederlandse vrouw. Maar liefst 43 procent vindt die onmisbaar, tegenover 23 procent in 2005. Vrouwen leveren dus liever hun mobiele telefoon in dan hun computer.

Mannen versus vrouwen

Voor vrouwen komt seks op de tiende plaats in de top 10 van onmisbare zaken. Bijna driekwart van de mannen noemt seks, na familie, vrienden en hun partner, als tweede meest onmisbare in hun leven.

Behalve seks, zijn er meer verschillen tussen mannen en vrouwen. Voor mannen zijn hobby's, werk, actief sport beoefenen, alcohol en mobiel internet meer onmisbaar dan voor vrouwen. Vrouwen vinden boeken, vakantie en reizen, mobiele telefoon, huisdieren, tuin en SMS belangrijker dan mannen.