AMSTERDAM - De Advertising Standards Authority, de Britse variant van de Reclame Code Commissie, kreeg meerdere klachten binnen over een te mager model in de nieuwste campagne van Miu Miu. De instantie liet na grondig onderzoek weten de foto’s acceptabel te vinden.

De klachten hadden betrekking op de foto van het 23-jarige Poolse model Kasia Struss in de lente/zomer 2011 campagne van modehuis Miu Miu. Het model draagt een laag uitgesneden jurk die haar armen, schouders en decolleté bloot geeft.

Verschillende consumenten vonden het model te mager en dienden een klacht in.

Lichteffecten


De Advertising Standards Authority bleek het niet eens te zijn met de ingestuurde klachten. “Het is een slank model en de lichteffecten en make-up benadrukken dit. Het model ziet er niet te mager uit en we kunnen concluderen dat de advertentie niet onacceptabel is”, aldus een woordvoerder van de ASA tegen Telegraph.

Model

Kasia Struss werd op zestienjarige leeftijd als model ontdekt en loopt sindsdien shows voor merken als Diesel, Jill Stuart, Versace, en Yves Saint Laurent. Naast Kasia Struss is ook het Nederlandse model Querelle Jansen in de nieuwste campagne van Miu Miu te zien. Het fotografenduo Mert Alas en Marcus Piggott schoten de beelden.