AMSTERDAM - De Britse modeketen Marks and Spencer (M&S) brengt 's werelds eerste groene bh op de markt. De bustehouder en het bijpassende broekje zijn geheel CO2-neutraal geproduceerd.

De lingerieset werd in een 'groene' fabriek in Sri Lanka, waar het energieverbruik tot een derde is teruggebracht door gebruik te maken van zonnepanelen en spaarlampen.

De koolstofdioxide geproduceerd bij het maken van de bh, wordt gecompenseerd door ieder jaar 6.000 bomen te planten. Een kwart van de bomen zijn fruitbomen, waar door het verkopen van de vruchten geld verdiend kan worden.

De Carbon Trust Footprinting Certification Company heeft berekend hoeveel CO2-uitstoot de productie van een bh met zich mee brengt en houdt het project nauwlettend in de gaten om er zeker van te zijn dat er ook echt gecompenseerd wordt.

Alles groen

Mike Barry van M&S geeft aan dat de modeketen in de toekomst meer producten CO2-neutraal wil maken en verwacht dat steeds meer bedrijven zullen volgen. "We willen niet dat onze groene, eco producten in een hoekje worden weggemoffeld, we zouden alle producten meer milieuvriendelijk moeten maken", aldus Barry volgens Telegraph.