AMSTERDAM - Mannen hebben het gevoel dat ze niet genoeg seks hebben, ook vrouwen zijn niet tevreden over de frequentie, hoewel zij deze vaak te hoog vinden. Mannen zijn meer tevreden over hun seksleven en relatie dan vrouwen, zo blijkt uit een Australisch onderzoek.

De hoeveelheid seks die we hebben, beïnvloedt niet alleen hoe blij we zijn met ons seksleven, maar ook de tevredenheid over de relatie. Uit de studie, uitgevoerd onder meer dan 6.500 mannen en vrouwen in vaste relaties, blijkt dat 54 procent van de mannen en 42 procent van de vrouwen ontevreden zijn over hun seksfrequentie.

Terwijl de ontevreden mannen snakken naar meer seks, mag het van de ontevreden vrouwen wel een tandje minder, zo meldt Sydney Morning Herald.

Meer seks

“Vrouwen willen tijdens de seks meer dan alleen gemeenschap. Wanneer dit niet het geval is, verliezen ze hun interesse. Ze krijgen niet de soort seks die ze willen”, aldus co-auteur Juliet Richters van de Universiteit van NSW.

“We hebben het idee dat seks om geslachtsgemeenschap gaat en dat idee pleziert vooral mannen natuurlijk.”

Relatie

De groepen onderzochte mannen die minder vaak seks willen, zijn degenen tussen de 16 en 24 jaar oud en degenen van wie de relatie korter dan een jaar duurt.

“Bij mannen van die leeftijd duurt het een jaar of soms zelf langer voordat ze zich binden door middel van een relatie. Er zijn veel mannen die in een relatie terechtkomen, seks hebben en dan toch niet zeker zijn of dat wel is wat ze willen,” aldus Richter.