AMSTERDAM - Schoenenkoning Christian Louboutin klaagt voor de tweede maal in korte tijd een ander schoenenmerk aan. Werd eerst modehuis Yves Saint Laurent beticht van kopieergedrag, nu is het Braziliaanse schoenenlabel Carmen Steffens aan de beurt.

Louboutin beschuldigt Carmen Steffens van het kopiëren van hun kenmerk, de rode zool. In een persbericht laat Carmen Steffens weten het ‘verrassend te vinden dat een ander merk alleenrecht probeert te krijgen op een kleur’ zo meldt Women's Wear Daily.

In het bericht staat verder te lezen: "De tinten zijn niet hetzelfde en zoals uit een catalogus uit 1996 blijkt, bevatten de Carmen Steffens schoenen allerlei gekleurde zolen, inclusief rood."

Patent

Louboutin ontving in 2008 patent op haar rode zool. De directeur van Carmen Steffens, Gabriel Spaniol, zegt echter onomstotelijk bewijs te hebben dat zijn merk de rode zool al produceerde, lang voordat Louboutin ze populair maakte.

Carmen Steffens staat vol vertrouwen ten aanzien van het gebruik van haar gekleurde zolen. Bovendien past het schoenenmerk de gekleurde zool niet frequent toe. De Amerikaanse verantwoordelijke voor Carmen Steffens, Mark Willingham, zegt daar over: “Van de 250 schoenen in de huidige collectie hebben er maar drie een rode zool.”