AMSTERDAM - In 2010 vloog er wereldwijd meer bont over de toonbank dan ooit. In totaal werd er voor bijna 10 miljard euro aan bont verkocht, een bedrag dat in 2011 hoogstwaarschijnlijk gaat stijgen.

In een wereld waarin alles zo eco en groen mogelijk moet, blijft de verkoop van bont maar stijgen. Volgens cijfers van de International Fur Trade Federation (IFTF) werd er in 2010 voor 9,7 miljard euro aan bont verkocht, een stijging van 5 procent ten opzichte van 2009.

Klanten die hun creditcards maar al te graag laten wapperen voor het dragen van een dierenhuid zijn voornamelijk vrouwen en mannen uit het Verre Oosten, maar ook Europeanen, die zich warm proberen te houden tijdens de koude winter.

Bont in 2011

Als de catwalkshows van februari en maart - waarin de collecties voor herfst/winter 2011 werden getoond - ook maar enige indicatie mogen geven op de verkoop van bont, blijven de verkoopcijfers ook de komende winter hoog. Onder andere Fendi, Gucci en Michael Kors vulden hun catwalk met bont in alle kleuren, maten en vormen.

"Bont is de grote modetrend van de herfst/winter 2011 collecties", zo vertelt IFTF voorzitter Andy Lenhart tegen Fashion Etc. "We verwachten voor dit jaar nog een grotere wereldwijde stijging in bontverkoop."