AMSTERDAM - Na vier dagen is de Arnhem Fashion Week in Villa Sonsbeek grotendeels gestopt. Ontwerpers zijn afgehaakt of klagen over de organisatie.

"Er komen nog wat modegetinte borrels, maar de shows zijn voorbij", aldus bedrijfsleider Sigert Sevinga van Villa Sonsbeek tegenover De Gelderlander.

Meerdere mensen, waaronder de hoofdorganisator en een 23-jarige onderneemster, bevestigden aan de krant dat de Arnhem Fashion Week inderdaad is ingekort. Modeketen Superstar, sponsor van het evenement, is teleurgesteld in het kwaliteitsniveau van de organisatie.

Azijnkrant

Initiatiefnemer Christian Houkes ontkent echter dat het mode-evenement over is. "Het is niet zo dat het afgeblazen is, de shows zijn voorbij, maar de rest van de dagen blijven we creatief met mode bezig. De Gelderlander is gewoon een azijnkrant," aldus Houkes tegen modewebsite Textilia.

Schoonheidsfoutjes

Volgens Houkes keert het evenement volgend jaar gewoon terug en gaat het om 'kleine schoonheidsfoutjes'. Daarnaast beweert Houkes dat hij de verantwoordelijkheid voor de organisatie overdroeg aan Carine Adriana, de eigenaresse van een evenementen- en modellenbureau in Velzen. Adriana zelf geeft aan pas een paar weken bij het evenement betrokken te zijn.

De modeweek zou aanvankelijk van 2 tot en met 8 april plaatsvinden in Villa Sonsbeek. Hoewel de catwalk in het hoofdgebouw van Villa Sonsbeek is afgebroken, toont ontwerpster Larisa Katz uit Maastricht vrijdag nog enkele creaties.