AMSTERDAM - Ouders met twee dochters zijn het gelukkigst. Uit alle gezinsvariaties blijken twee meisjes voor het meest harmonieuze gezinsleven te zorgen. Het hebben van vier dochters leidt echter niet tot een vreugdevoller gezinsleven.

Uit onderzoek onder meer dan 2.000 ouders van kinderen onder de 16 jaar blijkt dat twee dochters het minst vechten, lief met elkaar spelen en een plezier zijn om in de buurt te hebben.

Ouders met vier dochters kwamen het slechtst uit het onderzoek. Zij ervaren het opvoeden van vier dochters, die geregeld ruziën en weten hoe ze elkaar op stang kunnen jagen, als een grote druk, zo meldt The Telegraph.

Verschillende combinaties

De studie onderzocht gezinnen met twaalf verschillende combinaties van kinderen, met uitzondering van gezinnen met één kind. Op de tweede plaats eindigden gezinnen met een zoon en een dochter, 68 procent van deze ouders zegt dat hun kinderen net vrienden zijn.

Ouders met vier zoons bereikten de zesde plaats, terwijl gezinnen met vier dochters juist op de twaalfde en dus laatste plaats eindigden

Fascinerend

“De resultaten waren absoluut fascinerend. We gaan er vaak vanuit dat kleine meisjes zich als engeltjes gedragen. Als je twee dochters hebt, is dit ook zeker zo, maar hoe meer het er zijn, hoe onhandelbaarder ze worden”, aldus Faye Mingo, woordvoerster een Britse babycommunity.

“We verwachtten dat twee, drie of vier zoons uit het onderzoek zouden komen als de moeilijkste combinatie van kinderen, vanwege hun energieke en onstuimige persoonlijkheden. In feite blijkt het verdubbelen van twee naar vier dochters veel meer impact te hebben op de ouders dan het verdubbelen van het aantal zoons.”