AMSTERDAM - Balmain kondigde woensdagochtend aan dat Christophe Decarnin na een vijf jaar durende samenwerking stopt als hoofdontwerper bij het succesvolle Franse modehuis.

Mede door Galliano's vertrek bij Dior, ondergaat de modewereld een gigantische verschuiving. Verschillende Franse modehuizen verruilen hun topontwerpers voor nieuwe gezichten, waaronder Balmain.

Tijdens de catwalkshow van Balmain in februari was Decarnin al opvallend afwezig. Geruchten gingen toentertijd dat de ontwerper opgenomen was in een kliniek en dat hij op doktersadvies rust moest nemen.

Succesvolle bijdrage

Volgens Women's Wear Daily had het echter meer te maken met het feit dat de ontwerper niet op dezelfde lijn zat met voorzitten Alain Helvin. "Sinds 1945 is Pierre Balmain een van de meest vooraanstaande luxemerken in Frankrijk, maar ook op internationaal gebied. Het werk van Christophe Decarnin samen met het ontwerpteam heeft aan het succes van het merk bijgedragen", aldus Helvin.

De opvolger van Decarnin zou snel aangekondigd worden. Het zou iemand zijn die al binnen de muren van Balmain werkzaam is. Er is nog niets bekend over waar Decarnin zich zal huisvesten, zo meldt de Britse Elle.