AMSTERDAM - Robert Duffy, de huidige businesspartner van Marc Jacobs, zou zijn medewerkers gedwongen hebben tot paaldansen. Ook zou Duffy zijn spaarpot hebben gespekt met bedrijfsfondsen.

De beschuldigingen komen van Patrice Lataillade, voormalig financieel directeur van Marc Jacobs. Volgens Lataillade creëerde Duffy met zijn gedrag een ‘discriminerende werkomgeving’. Dat meldt Daily Mail.

Lataillade werd in september vorig jaar ontslagen als hoofd financiën bij Marc Jacobs International nadat hij zijn beklag deed via een mail naar de directie van LVMH, de organisatie waar het merk Marc Jacobs onder valt. Volgens de directie van LVMH liggen echter ‘serieuze redenen’ ten grondslag aan het ontslag van Lataillade en heeft zijn ontslag niets te maken met de geuite beschuldigingen.

Rechtzaak

Lataillade spant een rechtszaak aan tegen LVMH en Duffy in het bijzonder. Uit het officiële dossier: “Voorbeelden van Duffy’s gedrag zijn onder meer het tonen van homoseksuele porno in het kantoor waarbij medewerkers verplicht moesten toekijken, de productie en verspreiding van een boek met personeel in seksuele posities en het verplicht uitvoeren van een paaldansact voor hem. Omdat Duffy geloofde dat hij niet gestraft kon worden, werd zijn gedrag steeds erger.”

Moederbedrijf LVMH ontkent vooralsnog alles en zegt in een verklaring de rechtszaak ‘krachtig te zullen verdedigen.’