AMSTERDAM - De Britse zangeres Lily Allen lanceert samen met haar zus Sarah Owen een 18-delige vintage jurkencollectie. De collectie, bestaande uit mini- en maxijurken, is geïnspireerd op een fictief personage.

Het fictieve personage, Lucy, is een reizende fashionista, die je uitnodigt om haar garderobe te verkennen. “Het is een geweldige kans om met het personage te spelen”, laat Allen weten.

De collectie bestaat uit mini- en maxijurken met verschillende prints. De jurken hebben allemaal een andere naam en zijn gemaakt van verschillende materialen. Naast een grasgroene maxi jurk met hoge taille, bevat de collectie een zwarte jurk met lovertjes en een kort blauw jurkje met gele details.

Eigen winkel

Zes maanden geleden openden de zussen een eigen vintage winkel genaamd Lucy in Disguise. Allen en Owen openden de winkel, omdat ze een liefde hadden voor vintage, maar zelf geen ontwerpers waren. De winkel, in het Londense Covent Garden, wordt nu toch uitgebreid met de ready-to-wear jurkencollectie.

Verkooppunten

De verkoopprijzen variëren van 175 tot 630 dollar (125 tot 448 euro). De collectie wordt verkocht bij Lucy in Disguise en vanaf juni is de collectie verkrijgbaar via lucyindisguiselondon.com.

Daarnaast komt de collectie in de schappen bij Harvey Nichols in het Verenigd Koninkrijk, Le Bon Marché in Frankrijk, Freeshop in Japan en David Jones in Australië.