AMSTERDAM - De PS1 tas van het merk Proenza Shouler lijkt een grote inspiratie voor Target. De betaalbare Amerikaanse modeketen heeft een soortgelijk model voor een veel lagere prijs uitgebracht.

De tas werd opgemerkt door enkele bloggers en uiteindelijk ook door Jack McCollough en Lazaro Hernandez, de ontwerpers van Proenza Shouler .

De designers zijn teleurgesteld in Target. ‘’De PS1 tas is verantwoordelijk voor een grote groei binnen ons bedrijf en daarnaast is het een belangrijk model voor onze merkwaarde’’, aldus McCollough tegen The New York Times.

Details

De versie van Target is geen exacte kopie, de modeketen veranderde een aantal details, zoals de bandjes en het slot waarmee de tas sluit. Daarnaast is de tas gemaakt van nepleer, in tegenstelling tot de PS1 van Proenza Shouler, die volledig van echt leer is gemaakt.
 
Joshua Thomas, vertegenwoordiger van Target vertelt dat ze niet van plan zijn de tas uit de schappen te halen.’’Target wil haar klanten dagelijkse basics bieden, naast een gevarieerd aanbod van andere producten. Het is en blijft altijd het streven om de rechten van anderen te respecteren."

Samenwerking

Jack McCollough en Lazaro Hernandez zijn vooral teleurgesteld vanwege een eerdere succesvolle samenwerking met de modeketen.

Zes jaar geleden ontwierp Proenza Shouler voor Target een voorjaarscollectie bestaande uit 65 verschillende stukken. Onlangs werd besloten dat Target een aantal van deze producten opnieuw mag uitbrengen vanwege een verjaardagspromotie.