AMSTERDAM - De nominaties voor de jubileumeditie van de Coiffure Award zijn bekend. De gala-uitreiking vindt zondag 15 mei plaats in het RAI Elicium te Amsterdam en wordt gepresenteerd door Martijn Krabbé.

Haarstylisten uit het hele land werden gevraagd een professionele fotoserie van maximaal 4 foto's in te sturen waar het vakmanschap optimaal tot zijn recht zou komen. Alle fotoseries zijn beoordeeld door een professionele jury. Daarnaast heeft een internationale jury in Londen de shoots van de Nederlandse inzendingen bekeken.

De inzendingen voor de twintigste editie van de Coiffure Award dingen mee naar dertien Awards in categorieën genaamd Dames, Heren, Newcomer of the Year, Team Award, Pers Award, Consumer Award en de Avant Garde Award. Uit de winnaar van iedere categorie wordt uiteindelijke de Hairdresser of the Year gekozen.

De Coiffure Award is de meest prestigieuze haarmode - fotografiewedstrijd voor creatieve kappers in Nederland. Door haarstylisten uit binnen- en buitenland omschreven als dé belangrijkste wedstrijd op hun vakgebied.

Vorige winnaar

Piet-Jan Duivenvoorden van Salon NIK te Noordwijkerhout won met zijn 'haar met een rauw randje' in 2010 de prijs voor Hairdresser of the Year.