AMSTERDAM - De Engelse Kerry Campbell geeft haar achtjarige dochter Britney regelmatig botoxinjecties. Campbell koopt de botox online en injecteert het zelf in haar dochters voorhoofd, lippen en rondom haar ogen om haar ‘te helpen een ster te worden’.

Campbell, die inmiddels in San Fransisco woont, is trots dat Britney een van ’s werelds jongste botoxgebruiksters is. Ondanks het advies van doktoren om botox alleen bij volwassen te gebruiken, zegt de moeder dat haar dochter niet in gevaar is. “Ik zou willen dat ik dezelfde mogelijkheden had toen ik jonger was.”

“Op een dag zal ze model, actrice of zangeres zijn en deze behandelingen zorgen ervoor dat ze er langer jong uit ziet en haar babyface behoudt,” verklaart Campbell aan The Sun. “Ik weet dat mensen die dit lezen denken dat ik onverantwoord bezig ben, maar ik test alle botox en fillers die ik online koop eerst op mezelf. Ik wil Britney de beste start van haar leven geven, zodat ze eenvoudiger een superster kan worden.”

Naast het inspuiten van botox, waxt de moeder het lichaam van haar dochtertje regelmatig om haargroei tegen te gaan.

Pijn

Britney ziet de behandelingen als de normaalste zaak van de wereld. “Mijn vrienden vinden het cool dat ik deze behandelingen krijg en willen net zoals ik zijn. Elke avond kijk ik of ik rimpels heb en als ik er een zie, wil ik meer injecties."

"Ik moet huilen van de pijn, maar ik voel me volwassen als de behandeling erop zit", aldus Britney.

Borstvergroting

Op het wensenlijstje van Britney staan inmiddels ook een borstvergroting en een neuscorrectie. Haar moeder heeft echter eerst nog een aantal andere behandelingen op de planning staan. Zo worden de wenkbrauwen van Britney dit jaar nog gewaxt en hoopt Campbell ze ook te laten tatoeëren.

Daarnaast denkt ze over een lichtroze lijntje langs de lippen van haar dochter. “Het zal haar een fortuin schelen wanneer ze ouder is”, aldus Campbell.