AMSTERDAM - Twintig jaar na de lancering van White Diamonds, het parfum van Elizabeth Taylor, is het wereldwijd nog steeds het best verkochte geurtje van een beroemdheid.

De wereldwijde omzet van White Diamonds, geproduceerd door Elizabeth Arden, bedroeg in 2010 maar liefst 43 miljoen euro. Elizabeth Taylor was in 1991 een van de eerste beroemdheden die een eigen geurtje met succes uitbracht.

Ook Diamonds and Emerals, Diamonds and Rubies en Black Pearls, de geuren die ze later uitbracht, doen het nog steeds goed. Deze drie zijn samen goed voor een omzet van 54 miljoen euro.

Blijvend

E. Scott Beattie, voorzitter van Elizabeth Arden, bevestigt dat het parfum blijvend geproduceerd zal worden. “Het beste eerbetoon dat we Elizabeth Taylor kunnen geven, is om de merken die zij heeft gemaakt en waarvan zij zoveel hield behouden.”

Prijzen

Een jaar na de lancering van het parfum, werd White Diamonds verkozen tot beste vrouwengeur van het jaar en kreeg het de prijs voor beste tv commercial in vrouwenparfum tijdens The Fragrance Foundation’s FiFi Awards.

In 2009 kreeg het een plek in de Fragrance Hall of Fame naast onder andere Davidoff Cool Water, zo meldt Daily Mail.

Taylor zei ooit: “Ik denk dat parfum voor een vrouw meer is dan alleen een accessoire. Het is een deel van haar aura. Ik draag het zelfs wanneer ik alleen ben.”