AMSTERDAM - Dov Charney, directeur van de Amerikaanse winkelketen American Apparel, is voor de tweede keer in maart aangeklaagd door een ex-werknemer voor seksueel misbruik.

Kimbra Lo, ex-sales medewerkster, bracht Charney zeven maanden na ze ontslag nam een bezoek in zijn huis om te praten over modellenwerk. Lo beweert dat Charney haar probeerde te dwingen tot seksuele handelingen.

Volgens Lo nodigde Charney, gekleed in slechts een omgeslagen handdoek, haar uit in zijn slaapkamer om over een baan te praten. Daar kleedde hij haar uit en probeerde hij seks met haar te hebben. New York Times meldt dat Lo bang was om te weigeren en dat Charney foto’s van haar maakte.

Slaapkamer meetings

Charney zegt regelmatig meetings in zijn slaapkamer te houden. Werknemers komen dan ook vaak over de vloer in zijn huis in Los Angeles. Daarnaast sprak hij eerder al openlijk over seksuele relaties die hij met sommige van zijn werknemers had.

De advocaat van Charney noemt de beschuldiging “verzonnen”, hoewel dit de zesde officiële aanklacht is van seksueel misbruik tegen de American Apparel-baas. Geen van deze gevallen werden echter bewezen in de rechtbank.