AMSTERDAM - Na haar vertrek als hoofdredactrice bij de Franse Vogue, gaf Carine Roitfeld aan als freelancer aan de slag te willen. Haar eerste grote opdracht is voor het Amerikaanse luxewarenhuis Barneys New York.

Barneys New York geeft Carine Roitfeld een multifunctionele opdracht, zo zal ze een rol krijgen als gastredactrice, muze en styliste. De ex-hoofdredactrice zal de styling doen voor de catalogus voor herfst 2011, die wordt geschoten door Mario Sorrenti.

Daarnaast zal ze de etalages van het warenhuis op Madison Avenue in New York verzorgen, deze worden in september onthuld, zo meldt Fashionologie.

Nieuw leven

Roitfeld is in ieder geval dolgelukkig met de nieuwe richting die ze koos. "Het is een nieuw project voor me. Het is goed om een nieuw leven te hebben, omdat ik nu projecten kan doen waar ik nooit eerder van heb gedroomd."

"Voor mij is Barneys altijd de grootste geweest als het gaat om luxe warenhuizen. Om mee te mogen werken aan dit project tijdens de komende Fashion Week in New York is een droom die uitkomt. Voor een Française is dit een grote, grote droom."