AMSTERDAM - Balmain presenteerde in Parijs zijn nieuwe herfst/wintercollectie voor 2011. Volgens de nieuwe styliste van het modehuis, Melanie Ward, is de collectie geïnspireerd op werkkleding.

De collectie bestond uit bontjassen, tuinbroeken, jumpsuits en pantalons met bijpassende colbertjes in de kleuren lichtblauw, wit, goudgeel, zilver en zwart. Daarnaast waren er witte en zwarte half hoge laarsjes te zien.Opvallend waren de gouden en zilveren details die terugkwamen in verschillende kledingstukken. De rokken en asymmetrische jurken waren versierd met gouden en zilveren pailletten.

Styling

De show werd dit keer niet gestijld door Emmanuelle Alt, die onlangs promoveerde tot hoofdredacteur van de Franse Vogue, na het vertrek van Carine Roitfeld. De Britse styliste, Melanie Ward, heeft het stokje van Alt overgenomen. Ward heeft onder andere samengewerkt met Helmut Lang en Karl Lagerfeld.
 
“De collectie is op werkkleding geïnspireerd”, aldus Melanie Ward over de collectie tegen Telegraph.

Afwezige ontwerper

De show werd overschaduwd door de afwezigheid van ontwerper Christophe Decarnin. Hij zou volgens verschillende bronnen sinds januari in een psychiatrische inrichting zitten. De eigenaar van Balmain ontkent alle geruchten en zegt dat Decarnin gewoon moe en aan het rusten is.

Balmain geïnspireerd door werkkleding