AMSTERDAM - Paris Fashion Week is dit seizoen een vreemde week. Eerst werd John Galliano ontslagen bij Dior en nu is Christophe Decarnin, hoofdontwerper bij Balmain, verdwenen. Hij zou al sinds januari in een psychiatrische inrichting zitten.

Het grote nieuws tijdens de show van Balmain had de collectie zelf moeten zijn, gestijld door Melanie Ward, die het stylingstokje van Emannuelle Alt over heeft genomen.

De collectie werd echter overschaduwd door het feit dat ontwerper Christophe Decarnin niet aanwezig was bij zijn eigen show. Hij deed geen gebruikelijke buiging na de show en was backstage nergens te vinden.

Plotseling vertrek

Volgens Hint vertelde een anoniem persoon dat Decarnin al sinds januari in een psychiatrische inrichting zit. Kort na zijn plotselinge en onaangekondigde vertrek zou het personeel te horen hebben gekregen dat hij niet snel weer terug zou zijn.

M. Alain Hivelin, eigenaar van Balmain, geeft echter een andere verklaring voor zijn opvallende afwezigheid. "Hij is moe, na al het werken aan de collectie."