AMSTERDAM - De Vlaamse ontwerper Dries van Noten presenteerde tijdens Paris Fashion Week zijn nieuwste herfst/wintercollectie voor 2011. Voor deze collectie liet van Noten zich inspireren door David Bowie en het Russische Ballet van Diaghilev.

Van Noten droeg zijn collectie op aan de sterke vrouw. De collectie bestond uit felle kleuren, prints en een mix van materialen. De ontwerper besteedde veel aandacht aan de details van de kleding en combineerde tweed, bont, zijden en slangenleer.
 
De ontwerper showde voor de tweede keer zijn collectie in het stadhuis van Parijs. Tijdens de show werd het nummer Heroes van David Bowie gemixt door twee dj’s uit België.

“Ik denk dat Heroes één van de meest gepassioneerde liedjes ooit is en ik ben gepassioneerd door deze collectie”, aldus Van Noten tegen Style.com.

Collectie

Naast wijdvallende broeken en truien presenteerde de ontwerper ook soepel vallende rokken tot de knie. De geometrische prints die van Noten gebruikte voor diverse kledingstukken, waren geïnspireerd op Marokkaanse tegels.

In de show liepen de vier Nederlandse modellen Iris Egbers, Mirte Maas, Nimue Smit en Maud Welzen mee.

Dries van Noten toont wintercollectie