Het Franse modehuis Dior ontsloeg topontwerper John Galliano vanwege anti-semitische uitlatingen die hij zou hebben gedaan. Modeontwerper Karl Lagerfeld reageert geschokt op het incident en is furieus op zijn collega.

Schande
Karl Lagerfeld spreekt schande over het voorval en laat weten het verschrikkelijk te vinden voor Dior’s CEO Bernard Arnault. Arnault was bevriend met Galliano en haalde de ontwerper destijds bij Dior binnen.

Lagerfeld tegen Women's Wear Daily: “Ik ben laaiend, als je dat wilt weten. Ik ben laaiend omdat dit kon gebeuren, omdat de vraag niet langer is of hij het daadwerkelijk gezegd heeft. Het beeld is de wereld rond gegaan. Dat is vreselijk voor de modewereld, omdat nu iedereen denkt dat iedere ontwerper en alles in de mode zo is.”

“Ik vind dat je als publiek persoon extra voorzichtig moet zijn met je voorkomen. Je kunt niet zomaar publiekelijk dronken zijn. Ik ben furieus op Galliano omdat hij het bedrijf hiermee ten schande heeft gemaakt.”

Filmpje

Galliano werd vorige week in Parijs gearresteerd na het maken van racistische opmerkingen tegen een Joodse vrouw en haar Aziatische vriend. Later dook er ook een video op waarin de ontwerper 'Ik hou van Hitler' zegt.

Dior heeft na het zien van het filmpje besloten de ontwerper te ontslaan.