AMSTERDAM - Na vijf jaar gaat de Nederlandse ontwerper Paul Helbers, weg bij Louis Vuitton. Helbers was verantwoordelijk voor de mannenlijn. Kim Jones, artistiek directeur van Afred Dunhill, zal Helbers opvolgen.

“Helbers gaat zich op nieuwe projecten richten”, zo meldt Louis Vuitton in het persbericht. Of Helbers deze stap vrijwillig heeft gezet, is onduidelijk.
 
Helbers was onder meer verantwoordelijk voor de verdubbeling van de omzet van de mannenmode. Volgens Nrc verkoopt Vuittons mannenmode beter dan de vrouwenmode, wat uitzonderlijk is. De laatste collectie waar Helbers aan heeft meegewerkt, is de Louis Vuitton herfst/wintercollectie 2011.

Opvolger

De Britse Kim Jones zal Helbers opvolgen. Jones heeft een eigen merk, en was daarnaast artistiek directeur van Afred Dunhill. Hij heeft onder andere gewerkt voor merken als Alexander McQueen, Mulberry, Hugo Boss en Umbro en voor New York Times. 

Daarnaast verzorgde hij voor Fantastic Man de kleding van zangeres Amanda Leer.

Volgens Gert Jonkers, hoofdredacteur van Fantastic Man, past Louis Vuitton helemaal bij hem. “Hij is de enige persoon die ik ken, die het altijd draagt. Louis Vuitton is echt een reismerk, en hij is voortdurend op reis."