AMSTERDAM - De Fashion Week in Milaan liep dinsdag ten einde. De ontwerpers pakten qua kleding uit op de catwalk maar hielden de make-up simpel. Poedertinten als zachtroze en perzik voerden de boventoon.

Bescheiden is het credo voor aankomend najaar. Milaan presenteerde niet zoals Londen overdadige make-up, maar hield het ingetogen.

Visagist Pat McGrath liet zich leiden door het minimalisme toen ze de make-up voor Versace verzorgde. Versace presenteerde modellen met subtiele smokey eyes, roze blush en highlighter voor een mooie glans.

Giorgio Armani toonde ook subtiele smokey-eyes in de kleuren zwart en lichtpaars.

Lippen


Opvallend waren de dieprode lippen bij Gucci. Het modeconcern toonde vorig seizoen ook al klassieke rode lippen. Visagist McGrath combineerde de donkerrode lippen met volumineuze wimpers geïnspireerd op mode-icoon Twiggy.

Modehuis Marni presenteerde bescheiden huidskleurige lippen met een paarse gloed.

Wimpers


Modeontwerper Gianfranco Ferré liet zich inspireren door de jaren zestig. Modellen met inktzwarte wimpers en perzikkleurige lippen voerden de boventoon tijdens de show van Ferré. 

"De wimpers zijn drie keer aangezet met een mascara. Ik heb voor de lijn boven de ogen een poeder gebruikt en deze opgezet met een natte kwast om mysterieuze zwoele ogen te creëren", aldus visagist Peter Philips tegen Allure.

Bescheiden make-up bij Milan Fashion Week