AMSTERDAM - Giorgio Armani presenteerde op de laatste dag van Milan Fashion Week zijn nieuwe najaarscollectie voor 2011. Het thema van de collectie is ‘boudoir’ en de kleuren zwart en poederroze voerden de boventoon.

Geïnspireerd op de filmstijl ‘film noir’ combineerde Armani zware stoffen als fluweel met delicate stoffen als satijn. Armani opende de show met twee halflange zijden jurken met daarover perfect gesneden ribfluwelen mantels, uitgevoerd in de kleuren zwart en poederroze.

Broeken


Armani legde in zijn collectie de nadruk op de broek. Deze kwamen in verschillende vormen aan bod, al dan niet gecombineerd met klassieke blazers.

De ontwerper introduceerde in zijn show ook een nieuw model broek met licht uitlopende pijpen tot net boven de enkel. Deze zorgt er volgens Armani voor dat de geborduurde laarsjes en suède sandalen beter uitkomen, zo meldt Telegraph.

De modellen droegen veel accessoires. Opvallend waren de clutches uitgevoerd in satijn, elegante oorbellen en grote colliers met edelstenen.

Film noir

De Italiaanse modeontwerper presenteerde een finale met romantische prinsessenjurken. Poederroze glitterjurken, klokrokken en enkele strakke jurken van geborduurde stoffen schitterden op de catwalk. 

Zangeres Tina Turner, groot fan van Giorgio Armani, zat op de eerste rij om de show bij te wonen.

Giorgio Armani geïnspireerd door vrouwelijke schoonheid