AMSTERDAM - Relaties waarin de vrouw knapper is dan de man hebben een grotere kans om te mislukken dan wanneer dat andersom is, zo blijkt uit onderzoek.

Wetenschappers aan de Universiteit van Stirling, Chester en Liverpool ondervonden dat mooie vrouwen zich realiseren dat ze het voor het uitkiezen hebben en dat een knappere man sneller tevreden is met een 'gewone' vrouw.

De onderzoekers namen foto's van mannen en vrouwen in meer dan 100 koppels, waarvan sommigen slechts een aantal maanden bij elkaar zijn en anderen al jaren. De mannen en vrouwen kregen allemaal een cijfer voor hun uiterlijk, zo meldt Daily Mail.

Van korte duur

Uit het onderzoek komt naar voren dat een relatie tussen een 'beauty' en een doodnormale man hooguit een aantal maanden stand houdt. Rob Burriss, een van de onderzoekers, zegt: "Dit geeft aan dat de vrouw de controle heeft over de houdbaarheidsdatum van een relatie."

Burriss voegt daaraan toe dat knappe vrouwen door hebben dat ze het zich kunnen veroorloven selectief te zijn. Daarnaast weten minder mooie vrouwen dat ze "het moeten doen met wat ze hebben, vandaar de langere relaties", zo legt hij uit.