AMSTERDAM - De Britse modeontwerpster Vivienne Westwood vindt Kate Middleton, de verloofde van kroonprins William, niet stijlvol genoeg om haar ontwerpen te dragen.

Sinds de bekendmaking van de verloving tussen Prins William en Kate Middleton speculeert Engeland over dé jurk. De grote vraag is wie de trouwjurk van Kate mag ontwerpen.

Dat Vivienne Westwood de jurk voor haar rekening neemt, lijkt uitgesloten. “Ik zou Kate dolgraag gekleed hebben, maar ik moet toch echt wachten tot ze wat meer stijl heeft. Kate heeft nog wat in te halen op modegebied”, aldus Vivienne Westwood tegen Daily Mail.

Emma Watson

Het is niet de eerste keer dat Westwood een beroemdheid van Britse bodem een sneer geeft. Over Harry Potter actrice Emma Watson zei Westwood 'geen idee te hebben wie het is'.Vera Wang

Namen als Vera Wang, Bruce Oldfield en de Braziliaanse Daniella Helavel zijn mogelijke namen die de trouwjurk zouden mogen ontwerpen.

Maar de kans is ook zeer groot dat een jonge Britse ontwerper met de eer gaat strijken. Onderwerp van speculatie is onder meer de Britse Sophie Cranston. Zij is mede-eigenaresse van het Britse kledingmerk Temperly Londen waarin Kate Middleton regelmatig gesignaleerd wordt.