AMSTERDAM - Ruim 70 procent van de Nederlandse meisjes is verliefd. Justin Bieber blijkt voor velen de ideale lover. Dat blijkt uit onderzoek van online gamingplatform GirlsGoGames onder in totaal 100.000 meisjes uit Nederland, Groot-Brittannië, Amerika en Duitsland.

In andere landen bleek een ongeveer even groot percentage meisjes verliefd te zijn.

In Nederland blijkt 35 procent van de ondervraagde meisjes ‘veel te verlegen’ te zijn om de jongen waarop zij verliefd is te vertellen dat zij hem leuk vindt.

Bijna een kwart (24 procent) vertelt het hem wél zelf en 16 procent besluit het online via de chat te vertellen. De liefde verklaren via sms (7 procent) of Hyves (5 procent) blijkt minder populair.

Valentijnsdag

Zanger Justin Bieber blijkt de ideale Valentijn te zijn voor 39 procent van de Nederlandse meiden. Ook in de andere drie landen is hij veruit het populairst. In Nederland staat Twilight-acteur Taylor Lautner op de tweede plek (25 procent).

Bijna vier op de tien (39 procent) zou het liefst een romantische afspraakje krijgen op Valentijnsdag. Ook een brief van een geheime aanbidder (21 procent), een teddybeer (20 procent) of bloemen (10 procent) wordt gewaardeerd. Snoep (5 procent) en een serenade (2 procent) blijkt minder geliefd onder de jonge meiden.