AMSTERDAM - Carine Roitfeld nam onlangs ontslag als hoofdredacteur voor de Franse Vogue. Uit haar eigen uitspraken blijkt dat dit gebeurde door haar laatste controversiële decembernummer, waarin Tom Ford gast-hoofdredacteur was.

De uitgeverij van Vogue, Condé Nast, kreeg diverse klachten binnen van adverteerders over het Tom Ford nummer, waarin een aantal controversiële fotoshoots te zien waren. Een van deze shoots was een fotoserie waarbij senioren in intieme poses waren gefotografeerd.

Volgens Roitfeld is dit de reden dat ze weg ging als hoofdredacteur. "Het is moeilijk om iedere maand iets nieuws te doen", aldus Roitfeld.

Volgens bronnen bij New York Magazine werd Roitfeld ontslagen omdat ze vaak afwezig was op kantoor en bij verschillende fotoshoots niet kwam opdagen.

In een eigen reactie hierop vertelt ze tegen New York Magazine: "Iedereen heeft er een mening over. Vroeger was het geen probleem; het magazine draaide goed. Het is moeilijk om te werken met een groot team. Misschien is het goed dat ik nu terug ga naar mijn roots".