AMSTERDAM - Bijna een kwart van alle vakantiegangers heeft tijdens de vakantie meer zin in seks. Dit blijkt uit een enquête van Vakantie.nl, waarop meer dan drieduizend mensen reageerden. De website onderzocht welke effecten een vakantie heeft op de relatie.

Naast het feit dat mensen meer zin hebben in seks tijdens de vakantie, zijn stellen ook romantischer (10 procent) en minder gestrest (32 procent).

Eenmaal op de plek van bestemming is de kans op een huwelijksaanzoek 1 op 7, blijkt uit het aantal op vakantie ten huwelijk gevraagde respondenten.

Romantisch

Meer dan de helft van de ondervraagden gaat regelmatig zonder kinderen op vakantie. Zeventig procent doet dit om meer tijd aan elkaar te besteden.

Toscane, Venetië en Thailand worden door de ondervraagde vakantiegangers aangeduid als de meest romantische bestemmingen ooit bezocht. Minder populair zijn Alanya, de Ardennen, Hurghada en Nederland.Irritaties

De zoektocht naar de ideale vakantiebestemming is echter minder romantisch. Zo heeft 39 procent van de boekers vooraf een discussie over de bestemming en het soort vakantie.

Tijdens de reis is de invulling van de vakantie het grootste irritatiepunt, zoals de afweging om de hele week op het strand te zonnen tegenover op excursie gaan.