AMSTERDAM - Schoenontwerper Brian Atwood lanceert binnenkort zijn naar eigen zeggen 'betaalbare' schoenencollectie B Brian Atwood. Spotgoedkoop zijn de paren echter niet.

De schoenen zijn aanzienlijk lager geprijsd dan zijn normale collectie, maar wel even glamourous als een ‘echte’ Atwood schoen. De betaalbare collectie moet zorgen voor naamsbekendheid van het merk onder een breder publiek.

De schoenen uit de B Brian Atwood collectie kosten tussen de 150 en 450 euro. Een ‘normale’ Atwood schoen kost al snel meer dan het dubbele.

Bredere markt


"Deze lijn is zeker bedoeld voor een jongere en bredere markt. Ik denk dat die persoon heel erg hunkert naar mode…. Maar ook bestaande klanten die de gewone lijn kopen kunnen dit aanschaffen, voor een andere gelegenheid", zegt Atwood tegen Women's Wear Daily.


“Ik zou zeker zeggen dat er drie vormen samensmelten: Upper East Side chique, gemixt met downtown cool en Parijse geraffineerdheid.”

De schoenen uit de B Brian Atwood collectie zijn te herkennen aan heldere juweel tinten, kleurige luipaardprints en metallic stoffen met een gedurfde naaldhak.

Versace


Atwood begon zijn eigen schoenencollectie in 2001, terwijl hij werkte als hoofd accessoireontwerper bij Versace. In 2004 verliet hij Versace om al zijn energie te wijden aan zijn eigen lijn.

Beroemdheden als Kate Hudson en Victoria Beckham maakten zijn schoenen bekend en populair.