AMSTERDAM - Bijna driekwart van de single mannen en de helft van de single vrouwen is stiekem verliefd op iemand die dat niet weet. Toch geeft 67 procent van alle singles aan die gevoelens zelfs op Valentijnsdag niet te uiten.

Uit het onderzoek, gehouden onder 500 singles in de leeftijd van 25 tot en met 40 jaar in opdracht van Lexa, blijkt ook dat mannen minder snel hun gevoelens durven te uiten. Een kwart zegt het niet te durven vertellen wanneer ze iemand leuk vinden. Van de mannen die wel het lef hebben, stuurt meer dan driekwart het liefst een anoniem kaartje.

Vrouwen tonen wat meer initiatief op dat gebied, zo geeft 40 procent aan gevoelens het liefst face-to-face te uiten.

Hoewel het gros van de ondervraagden het met elkaar eens is dat Valentijnsdag niet echt iets voor singles is, hebben mannen er mee mee dan vrouwen. Maar liefst driekwart geeft aan op die dag iets met vrienden of familie te willen doen.

Retour

Valentijnsdag is onder singles flink op zijn retour, vorig jaar vond 48 procent van de singles het nog leuk om een kaartje te ontvangen, dit jaar is dat nog maar 26 procent.

Vorig jaar bleek Carice van Houten de populairste bekende Nederlander om mee op date te gaan. Hoewel ze dit jaar single is, moet zij haar positie afstaan aan Chantal Janzen. Bij de mannen vallen vooral Barry Atsma, Jan Kooijman en Chris Zegers in de smaak. Arie Boomsma stond vorig jaar nog op nummer één.