AMSTERDAM - Christian Lacroix houdt zich in deze periode meer bezig met sprookjes en meubels dan met het ontwerpen van mode. De flamboyante Franse ontwerper brengt binnenkort een eigen boek op de markt en is tevens bezig met de ontwikkeling van een meubelcollectie.

Lacroix werkte voor zijn eerste boek samen met de Britse auteur Camilla Morton. Zij schreef onder andere het boek How to Walk in High Heels en A Year in High Heels.

Lacroix en Morton werkten samen aan het het eerste boek van de ontwerper, genaamd Christian Lacroix and the Tale of the Sleeping Beauty. Sneeuwwitje


Voor het boek vertaalde het duo het alom bekende sprookje van Sneeuwwitje naar een meer eigentijdse versie. Hierin verwerkte Lacroix ook een deel van zijn eigen leven.

Het boek eindigt wanneer Sneeuwwitje verschijnt op een haute couture modeshow van Christian Lacroix. De ontwerper schreef mee aan het verhaal en verzorgde zelf de illustraties in het sprookjesboek.

Barok en kitsch


Naast het boek houdt Lacroix zich bezig met het ontwerpen van een meubelcollectie. Volgens de Britse Telegraph zal deze collectie net zo romantisch en sprookjesachtig zijn als zijn boek.

Lacroix werkte voor zijn meubels samen met Sicis, een bekende mozaïekfabriek in Italië. De ontwerper werd geïnspireerd door de Byzantijnse keizerin Theodora. Hij wil op deze manier aantonen dat geschiedenis ook heel ‘modern, levendig en exquise’ kan zijn.

Lacroix belooft dat zijn meubels extreme stijlen omvatten, zoals barok, neoklassiek, het postmodernisme, kitsch en pop.