AMSTERDAM - Transseksuelen en ‘femiman’, ofwel mannelijke modellen met vrouwelijke trekjes en kwaliteiten vieren hoogtij in de mode-industrie. Het geld stroomt binnen bij Lea T en Andrej Pejic nu de modewereld speelt met seksen.

Katie Grand, hoofdredactrice van het tijdschrift Love, lijkt pionier op het gebied van het gebruik maken van verschillende seksen voor verschillende rollen. Zo zette zij onlangs Kate Moss al zoenend met het transseksuele model Lea T op de cover van het blad en heeft het laatste nummer een androgyne thema.

“Ik wilde voor dit nummer iets met transseksuelen doen, maar het moest stijlvol en decadent zijn – vol met mode. We hebben Riccardo Tisci en Marc Jacobs geïnterviewd, die beiden erg geïnteresseerd zijn in transseksuelen en het kleden van mannen in vrouwelijke kleding en andersom.”

Andrej Pejic

Andrej Pejic stond al model voor zowel vrouwen- als mannenkleding en wordt gelabeld als ‘femiman’, een man met vrouwelijke trekjes, in plaats van als transseksueel, zo meldt Vogue.

Een woordvoerder van Storm, het modellenbureau waarbij Pejic is aangesloten, zegt: “Andrej Pejic is onderdeel van de ‘femiman’ trend in de mode. Hij is een van de nieuwe androgyne modellen die prominent aanwezig waren in de laatste paar seizoenen.”

Pejic liep al shows voor onder andere Jean Paul Gaultier, Raf Simmons en Paul Smith.