AMSTERDAM - Volgens cijfers van een grote Britse cosmetische kliniek kiezen steeds meer gescheiden mannen en vrouwen voor een cosmetische ingreep vlak na de breuk. Ze willen vaak wraak op hun ex en vrouwen willen hun lichaam van voor zij kinderen kregen terug.

Meer dan een kwart van de patiënten van de Transform Cosmetic Surgery Group was een pas gescheiden vrouw, oplopend tot 62 procent per jaar, onthult de organisatie.

Daarnaast was 11 procent van de patiënten een pas gescheiden man, met de mannelijke boobjob, een neuscorrectie of botoxbehandeling als meest voorkomende behandeling.

De meest populaire keuze van vrouwen na een scheiding is het ‘yummy mummy pakket’, waarbij de borsten een lift krijgen en er wat vet weggezogen wordt. Ook behandelingen tegen rimpels en het ouder worden, zoals met botox, blijken veelvoorkomend onder de gescheiden clientèle.

Wraak en jaloezie

Bijna de helft van de gescheiden klanten, 48 procent, geeft toe onder het mes te zijn gegaan om hun ex-partner jaloers te maken. Daarnaast geeft 21 procent van de vrouwen aan voor een cosmetische ingreep te hebben gekozen nadat hun man er vandoor ging met een jongere vrouw.

Shami Thomas, van de Transform Cosmetic Surgery Group, zegt tegen Daily Mail: “Veel van de gescheiden klanten zien een cosmetische ingreep als een frisse start voor hun single bestaan en willen het zelfvertrouwen terug dat zij hadden toen zij jonger waren.”