AMSTERDAM - Designer Tom Ford showt deze maand zijn nieuwste collectie tijdens London Fashion Week. De ontwerper toont tijdens de modeweek zijn tweede damescollectie. De modeshow zal niet voor het grote publiek toegankelijk zijn.

Er gingen al eerder verhalen rond in modeland dat de designer zijn nieuwe damescollectie tijdens London Fashion Week zou tonen. Tom Ford’s vertegenwoordiger bevestigt de geruchten nu, maar waarschuwt dat de show een besloten karakter krijgt.

In plaats van een grote modeshow wil Tom Ford een kleine en besloten presentatie houden die alleen toegankelijk is voor grote, internationale bladen met een maandelijkse uitgave. Datum en tijd van de presentatie zijn nog onbekend, aldus The Telegraph.

Bekende sterren

Tom Ford begon na een pauze van zes jaar weer met het ontwerpen van dameskleding. Vorig seizoen toonde hij zijn collectie in New York. De show was toegankelijk voor een zeer select groepje.

In plaats van modellen liepen bekende sterren, zoals Julianne Moore, Lauren Hutton en Beyoncé, in creaties van Tom Ford over de catwalk.