AMSTERDAM - Het 42-jarige supermodel Helena Christensen doet het nog steeds erg goed in de modellenwereld. Ze is dubbel zo oud als de meeste van haar collega's, maar nog steeds erg succesvol.

Helena Christensen werd 26 jaar geleden gekroond tot Miss Denemarken, maar schopte het als model erg ver. Bijna dertig jaar later is ze wederom te zien in een grote editorial van het tijdschrift Instyle.

Zo is het 'oude' model in het blad te zien in onder andere een jumpsuit en een witte gestructureerde jurk. Daarnaast siert ze de cover van maartnummer van Instyle.

Oud worden

Voor Christensen betekent leeftijd niet veel. "Ik maakte me helemaal niet druk over het feit dat ik veertig werd", zei ze in een eerder interview. "Ik wil leven tot ik 120 ben. Pas dan maak ik me druk over mijn leeftijd."

Toch geeft ze toe hard te moeten werken om haar figuur te houden zoals het is. "Tijden veranderen en ik moet nu erg veel trainen. Ik trainde nooit toen ik jong was", aldus het model volgens Daily Mail.

Generatie supermodellen

Christensen vierde hoogtijdagen in dezelfde tijd als Claudia Schiffer, Cindy Crawford en Naomi Campbell. Zij worden allemaal nog steeds geprezen om hun looks.