AMSTERDAM - Volgens een Brits onderzoek draagt de gemiddelde vrouw 13 'onmisbare' beautyproducten mee in haar handtas, met een totaalwaarde van 300 euro.

Ondanks dat de totaalwaarde aan beautyproducten in een gemiddelde handtas soms meer waard is dan een telefoon of camera, heeft 72 procent van de 1.000 ondervraagden deze spullen niet verzekerd. 64 procent zou er dan ook niet aan denken deze producten op te geven bij de verzekering wanneer hun handtas wordt gestolen.

Bovenaan de lijst met producten die vrouwen altijd in hun tas hebben zitten, staat mascara. 95 procent verlaat het huis niet zonder het zwarte goedje. Ook het favoriete parfum (79 procent) en foundation (76 procent) mag niet ontbreken.

Andere producten

Meer dan de helft draagt naast mascara, parfum en foundation ook lipbalsem, concealer, poeder, lippenstift, een blush en oogschaduw met zich mee.

Hoewel de ondervraagde vrouwen tussen de 18 en 25 het meeste op het gebied van beauty met zich meeslepen, zijn de make-uptasjes van vrouwen tussen de 35 en 44 het meeste waard, zo meldt Daily Mail.

Goedgevulde dagen

Maandag is de dag dat de make-uptasjes het best gevuld zijn. Een respondent legt uit: "Op maandagochtend neem ik eigenlijk al mijn make-up mee. Ik doe mijn make-up onderweg, zodat ik na het weekend wat langer in bed kan blijven liggen."

Ook de vrijdagen zijn 'zware' dagen, aangezien veel vrouwen op vrijdag na het werk een compleet nieuwe look creëren voor een avondje uit.