AMSTERDAM - De gemiddelde moeder duwt de kinderwagen in het eerste jaar van een kind 1.000 kilometers vooruit, alleen al om de kleine in slaap te krijgen, zo onthult een studie.

Uit de studie, uitgevoerd in opdracht van een pamperfabrikant onder 2.000 moeders met kinderen tussen de 0 en 36 maanden oud, blijkt dat het voortduwen van de kinderwagen de op een na populairste manier is om de baby in slaap te krijgen.

De gemiddelde moeder neemt haar kleine dan ook zes keer per week mee in de buggy om een stuk te wandelen, waarbij ze gemiddeld 3,2 kilometer per keer loopt. in een jaar tijd is dat iets meer dan 1.000 kilometer.

Auto

Iets meer dan een derde van de ouders, 34 procent, neemt de baby een stukje mee in de auto om hem of haar in slaap te krijgen. Volgens de studie moet de gemiddelde moeder 4 kilometer rijden voor de kleine in slaap valt.

Sommige experts claimen dat het voortgeduwd worden in een buggy of het rijden in de auto de baby hetzelfde gevoel geeft als in de baarmoeder.

Weinig slaap

Volgens 55 procent van de ondervaagden is de kleine in slaap krijgen een van de moeilijkste dingen van het ouderschap. Het kost ze dan ook iedere keer 30 minuten om de baby weer in slaap te krijgen als hij 's nachts wakker wordt.

Nieuwe moeders slapen slechts vijf uur per nacht in de eerste drie jaar na de geboorte van hun eerste kind, zo meldt Daily Mail.