AMSTERDAM - Onlangs vond de tweede uitreiking plaats van de BFC/Vogue Designer Fashion Fund Award. De prijs ging dit jaar naar de Schotse ontwerper Christopher Kane. Hij werd geprezen om zijn karakteristieke ontwerpen en frisse visie op de modewereld.


Ontwerper Christopher Kane versloeg met zijn eerste prijs onder andere Richard Nicoll, Osman Yousefzada, Jonathan Saunders en Nicholas Kirkwood.

Naast de eer gaat Kane met een geldprijs van omgerekend 215.000 euro naar huis en krijgt de ontwerper professionele begeleiding bij het groter maken van zijn label.Inspirerend


"Ik ben heel blij dat Christopher de tweede BFC/Vogue Designer Fashion Fund Awards heeft gewonnen. We waren enorm onder de indruk van het talent dat voorbij kwam, heel inspirerend. Christopher en zijn zus Tammy hebben ongelooflijk hard gewerkt. Het is fijn om te zien hoe toegewijd deze designer is", zo meldt Vogue-editor Alexandra Schulman tegen de Britse Vogue.

De BFC/Vogue Designer Fashion Fund Award wordt sinds kort elk jaar uitgereikt aan een veelbelovende jonge ontwerper. Het geld en de begeleiding fungeren als opstapje om een succesvol merk te worden in Engeland.Karakteristiek

Christopher Kane werd bekend door zijn afstudeercollectie die hij showde in 2006. In datzelfde jaar mocht hij zijn collectie laten zien tijdens Londen Fashion Week. Zijn lijn werd door verschillende moderedacties opgepikt en velen zagen wat in het nieuwe ontwerptalent.

Vanaf dat moment wordt de designer geroemd om zijn karakteristieke kledingstukken en werkt hij onder meer samen met Donatella Versace aan haar Versus collectie. Tevens is Kane een samenwerking aangegaan met de Britse modeketen Topshop en ontwierp hij daarvoor al verschillende lijnen.

Christopher Kane wint award