AMSTERDAM - Het vrouwentijdschrift Grazia komt als eerste blad met een digitale cover. Op de voorkant van het tijdschrift is zangeres Ilse de Lange te bewonderen. Door een speciale code te scannen met een smartphone begint de zangeres te zingen.

De vernieuwde Grazia kan vanaf nu niet alleen doorgebladerd worden, maar ook digitaal bekeken worden met behulp van QR-codes.

Met een QR-reader, die gratis via een smartphone kan worden gedownload, kunnen de lezers van het blad filmpjes ontvangen op hun mobiel.Stylist


Zo kunnen lezers niet alleen Ilse de Lange horen zingen, maar is het ook mogelijk om video’s te bekijken van stylisten en make-up tips te krijgen van een visagist.

In de volgende editie kunnen lezers en bezitters van een smartphone bijvoorbeeld tips krijgen over hoe men het beste een ‘smokey-eye’ kan maken. Primeur


Hoofdredactrice van het blad Hilmar Mulder is blij met de nieuwe toevoeging: "Ik ben trots op deze primeur. Grazia is de eerste glossy die met een digitale editie komt! We hebben maanden hard gewerkt aan deze ‘walking, talking’ issue en ik vind het geweldig dat een topartiest als Ilse de Lange aan dit unieke project wilde meewerken."