AMSTERDAM - Niet alleen kinderen worden verwend met dure verjaardagspartijen en cadeaus. Ook aan verjaardagen van huisdieren, met name die van honden, wordt steeds meer aandacht en geld besteed.

Tegenwoordig is er in Amerika bijna alles mogelijk op het gebied van hondenfeestjes. Zo bestaat er in Brooklyn een hondenbakkerij Pawtisserie, gespecialiseerd in natuurlijke snoepjes voor honden.

Betty Wong, eigenaar van de speciale bakkerij, ziet een sterke groei in de verkoop van haar hondentaarten. "We openden de winkel, omdat ik mijn eigen hond Buttercup wat meer gezonde menukeuzes wilde bieden", zo legt Wong uit. "Maar de laatste jaren we zien een stijging in de verkoop van verjaardagstaarten en die cijfers groeien nog steeds."

Hondenrestaurant

Ook voor Dorothy Moore, die in 2005 het hondencafé The Dining Dog Cafe opende in Washington, is het inmiddels booming business. Naast haar restaurant, organiseert Moore ook verjaardagsfeestjes voor de viervoeters. Vorig jaar organiseerde ze ongeveer 100 feestjes, met prijzen variërend van 75 tot 365 euro, zo meldt Reuters.

Volgens Moore is het prinsessenthema erg populair en huren sommige baasjes zelfs een limousine voor de honden en andere gasten.

Moore zegt dat de stijging aan populariteit makkelijk te verklaren is. "Niet alleen de honden houden van alle aandacht, ook de baasjes schijnen er veel uit te halen." Volgens Moore kruipen sommige baasjes op deze manier veel gemakkelijker uit hun schulp.

Interactie

Ook Nicholas Dodman, directeur van de Animal Behavior kliniek in Boston is blij met de hondenfeestjes. "De mogelijkheid voor honden om met elkaar de communiceren, om wat voor reden dan ook, is erg belangrijk."