AMSTERDAM - Volwassenen die 's ochtends pas opstaan na een potje vrijen, voelen zich niet alleen de rest van de dag vrolijker, maar hebben ook een sterker immuunsysteem.

Onderzoek vertelt dat volwassenen die hun ochtend beginnen met seks, voor de rest van de dag gezonder en gelukkiger zijn dan degenen die na een kop thee en een boterham de deur uit gaan, zo meldt Daily Mail.

Niet alleen verkleint het de kans op een verkoudheid of een griepje, ook zorgt het voor een betere huid en sterkere nagels en haar.

Hormonen en oestrogeen

Dr Debby Herbenick, een Amerikaanse wetenschapster en columnist die schrijft over seksadvies, zegt: "Het hebben van seks in de ochtend, zorgt ervoor dat het feelgood hormoon oxytocin vrij komt, wat ervoor zorgt dat het koppel zich de rest van de dag verliefd en verbonden voelt."

"Het maakt je ook sterker en mooier: Ochtendseks versterkt het immuunsysteem en zorgt voor de aanmaak van antistoffen", zo voegt ze eraan toe. "Daarnaast zorgen de chemische stoffen die vrijkomen voor een boost aan oestrogeen, die de tint en textuur van de huid en het haar verbetert."