AMSTERDAM - Hunkemöller toonde op de laatste dag van de Amsterdam International Fashion Week de herfst/winter collectie van 2011, met een show genaamd It's a women's world and we love it! Het lingeriemerk liet zich inspireren door Hollywoodsterren uit de jaren dertig en veertig.

De eerste modellen showden - compleet met roze pruiken - de Hollywood Glamour collectie. Een collectie met vintage kant gecombineerd met warme pastelkleuren, bloemenprints met groene details en veel jarretels. Marlene Dietrich en Josephine Baker waren de grote inspiratiebronnen van deze lijn.

Hierna volgde de Hot Cognac lijn waar kleuren als brique, cognac en warm donkerbruin een duidelijke boventoon voerden. Satijnen setjes waren afgewerkt met kanten cups en de donkerbruine stukken hadden een subtiel glittereffect. 

Correctielingerie

De muziek werd spannender en de setjes ook, de Excentric Luxury collectie toonde dramatische en theatrale kleuren als donkerpaars en petrol, kanten stoffen, exotische veren en accessoires van nepbont. Deze collectie bevat ook correctielingerie met grote bloemmotieven in doorschijnend zwart met satijn.

De rozegepruikte modellen showden daarna de Mysterious Black stukken. Hunkemöller koos hier voor zwart en nachtblauw en werkte de setjes af met ruches en velours accenten. Opvallend waren hier het glitter babydoll-jurkje en een bandeaubeha gecombineerd met een satijnen harembroek.

Grande Finale

Het lingeriemerk gaf met Bronze Beauty een voorproefje van de kerstcollectie van 2011. Bronstinten in combinatie met zwart voerden hier de boventoon op de catwalk. De modellen lieten veel opengewerkte stoffen, beha's met grafische zwarte en bronzen lijnen en slips bewerkt met kleine tassels zien. Ook glitters en strass-stenen ontbraken hier niet. De jaren veertig look kwam hier terug door de hoge broekjes die de taille benadrukten.

Joyce Noor, de muze van Hunkemöller en het model in alle recente en komende fotoshoots, sloot de show af in een zogenaamd piece de resistance; een zwarte body met een groots, handgemaakt schouder- en hoofdstuk, compleet met grote glanzende stenen.

Het was de tweede keer dat Hunkemöller haar collectie tijdens de Amsterdam International Fashion Week toonde.

Bekijk alle lezersfoto's van de AIFW op NUfoto.

Hunkemöller toont spannende setjes