AMSTERDAM - In een afgeladen Gashouder presenteerde Olcay Gulsen zaterdagavond de nieuwste collectie van haar modelabel Supertrash. De show werd als een van de hoogtepunten van de Amsterdam International Fashion Week gezien.

De modeshow, die een uur later begon dan gepland, werd ingeleid door een zwart-wit filmpje, maar al snel klonk een stampende housemuziek door de zaal. Modellen met paardenstaarten en groene oogschaduw denderden in hoog tempo over de catwalk.

De collectie is bedoeld voor de krachtige vrouw. De modellen droegen allen kledingstukken in verschillende bruintinten, zoals camel, roest- en donkerbruin. Vooral strakke jurkjes, jumpsuits en vrouwelijke blazers waren volop te bewonderen op de catwalk.

Deze draagbare ensembles werden opgevolgd door een reeks zwarte kledingstukken waarbij met name leren broeken en plooirokjes van glansstof de boventoon voerden. Hierbij droegen de modellen torenhoge enkellaarsjes en opvallende gouden sieraden. Vuurwerk


Olcay Gulsen sloot de avond letterlijk en figuurlijk spetterend af met vuurwerk. Na de modeshow volgde een afterparty van Supertrash die tevens in de Gashouder werd gehouden.

Bijna tweeduizend modeliefhebbers bezochten de modeshow van Gulsen, lange rijen en te weinig zitplekken waren het gevolg.

De populariteit van de show werd pas echt duidelijk door de vele BN’ers die op de voorste rijen zaten. Onder andere Georgina Verbaan, zanger Waylon en actrice Bracha van Doesburg waren getuige van de show. Ook vriendlief Edgar Davids woonde de show bij.

Eennalaatste dag

Supertrash was een van de laatste modeshows van Amsterdam International Fashion Week. Zondag is de laatste dag van de Nederlandse modeweek. Op deze dag zullen onder andere Hunkemöller en Elsien Gringhuis hun nieuwste kledingcollecties showen.

Bekijk alle lezersfoto's van de AIFW op NUfoto.

Olcay Gulsen toont Supertrash show