AMSTERDAM - Monique Collignon showde haar vijfde pret-a-porter collectie van MC by Monique Collignon tijdens de Amsterdam International Fashion Week. Collignon maakte gebruik van zowel stoere als zachte materialen.

Op de muziek van de Britse zangeres Duffy paradeerden de modellen over de catwalk in strakke, zwartleren jurkjes, gebreide sjaals en poncho's van mohair en formele mantelpakjes en broekpakken.

Daarnaast bestond een groot deel van de collectie uit zwarte, soepelvallende jurken van jersey en zijde. Opvallend waren de zwarte wijduitlopende broeken met aan beide kanten een rits over de gehele lengte. Collignon gebruikte voor haar hele collectie veel ritsdetails verwerkt in jasjes, broeken en rokken.

Weinig kleur

Tijdens deze show geen lastige schoenen: elk model droeg laarzen over de knie met een hak in de kleur die bij de outfit paste. Aan de zijkant van de laars was het logo van MC by Monique Collignon te zien.

De ontwerpster koos voor een kleurenpalet dat vooral uit zwart, wit, grijs en donkerpaars bestond en gebruikte voor haar collectie veel verschillende materialen als satijn, mohair, leer, katoen en crêpe.

Staande ovatie

Monique Collignon bedankte het publiek na afloop van de show in een zwart, leren jurkje en kreeg een luid applaus en een staande ovatie.

Bekijk alle lezersfoto's van de AIFW op NUfoto.