AMSTERDAM - Ontwerper Bas Kosters verraste donderdagavond het publiek van Amsterdam Fashion Week met een opvallende catwalkshow. De toegift bestond uit een dansoptreden van modellen die de kleding van de ontwerper droegen. Kosters zong hierbij zelf mee en begeleidde de modellen over de catwalk.

De collectie werd gekenmerkt door opvallende stippen en bontgekleurde jungle prints.

Kosters presenteerde wederom een aantal iconische cartooneske figuren, die in de prints van allerlei kledingstukken waren verwerkt.

Snavels

De accessoires waren opvallend te noemen, modellen droegen maskers die snavels van vogels uitbeelden en hoofdtooien gemaakt van takken of kleurrijke veren. Voor de schoenen had Kosters gekozen voor comfortabele zwarte kisten.

Ook viel op dat sommige modellen met witte spandoeken over de catwalk liepen, hierop was de tekst ''Anti Fashion'' te lezen.

Kinderwagen

Een van de modellen liep met een kleurrijke kinderwagen over de catwalk, deze had Kosters in samenwerking met het merk Bugaboo ontworpen. Kosters werd hiervoor geïnspireerd door het werk van (RED) in Afrika en de kunst en cultuur van het land.

“Bugaboo was mijn allereerste grote samenwerkingspartner en een onvergetelijk moment. Hun vrije en vooruitstrevende manier van werken waren erg inspirerend en ik ben blij om weer een project met ze te doen. Het is het volgende hoofdstuk in mijn portfolio en het geeft diepgang aan mijn werk als een designer en poppenontwerper,” aldus Bas Kosters volgens Grazia.

Bekijk alle lezersfoto's van de AIFW op NUfoto.

Bas Kosters showt zijn collectie