AMSTERDAM - De zusjes Spijkers en Spijkers showden een avontuurlijke en snelle collectie tijdens de Amsterdam International Fashion Week. Het duo toonde tijdens de vroege donderdagavond hun tweede SIS by Spijkers en Spijkers collectie, genaamd Fast Ladies.

De zusjes Riet en Truus Spijkers lieten zich inspireren door ‘snelle’ dames. Vrouwen die in de jaren ’20 risico’s namen door in een raceauto of vliegtuig te stappen.

Eén van de grote inspiratiebronnen tijdens het maken van deze collectie was dan ook Aurelia Earhart, de eerste vrouw die in 1932 alleen de Atlantische Oceaan overvloog.

Wollen overalls

Deze inspiratie uitte zich in een moderne vertaling van race- en vliegkleding. Zo waren onder andere getailleerde blazers, wollen overalls en flanellen blouses volop te bewonderen op de catwalk. Veel van de kledingstukken waren versierd bijzondere naadverwerkingen.

De ensembles werden afgemaakt met gebreide mutsen en torenhoge pumps in dezelfde racestijl.

Taillerokjes

De kleuren die de SIS by Spijkers en Spijkers kenmerkten zijn vooral zwart, grijs, blauw, oker en taupe. Opvallend is dat de blonde tweelingzusjes bij bijna alle kledingstukken de nadruk op de taille legden. Dit uitte het ontwerpersduo vooral in taillerokjes en jumpsuits met een riem om de middel.

De foto's van de show.