OOSTERHOUT - Een rijpere en succesvolle vrouw is voor een man al snel een goede reden om met haar te daten. 31 procent van de mannen date graag met een vrouw die minimaal 8 jaar ouder is. Mannen zien er soms zelfs een serieuze relatie in.

Dit blijkt uit onderzoek, uitgevoerd door Singlessite onder 750 singles, waarvan 40 procent vrouwen en 60 procent mannen, over leeftijdsverschillen bij daten en relaties. Het onderzoek meldt dat 31 procent van de mannen geregeld met een rijpere vrouw uitgaat, een extra 24 procent zou dit graag eens willen proberen.

De date is bij 11 procent van de mannen 8 tot 10 jaar ouder en bij nog eens 15 procent is het leeftijdsverschil zelfs 11 tot 16 jaar. Bij een overige 5 procent is de date het leukst wanneer de vrouw 17 tot 21 jaar ouder is. Van de ondervraagde vrouwen heeft 33 procent regelmatig een date met een jongere man.

Seksueel ervaren

De ervaring op seksueel gebied is voor mannen de voornaamste reden het met een oudere vrouw te proberen. Daarnaast geven zij aan dat deze vrouwen seksueel geen gene en remmingen kennen, verzorgd, aantrekkelijk en zelfverzekerd zijn en zelfstandig leven.

De vrouwen daten met een jongere man vanwege zijn knappe uiterlijk en lekkere lichaam, de fysieke aantrekkingskracht, en onvermoeibare bedprestaties. Daarnaast zijn zij volgens de ondervraagde dames modern, jong van geest en ruimdenkend.

Toch zijn de mannen over het algemeen grotere voorstanders dan vrouwen. Zo vindt 44 procent van de mannen het een aantrekkelijk idee om te daten met een vrouw die een stuk ouder is, tegenover 25 procent van de vrouwen die het daten met een jongere man interessant vinden.

Serieus

Hoewel een serieuze relatie niet altijd het voornaamste doel is bij het daten met een oudere vrouw, acht 12 procent het wel mogelijk. Nog eens 28 procent sluit een serieuze relatie niet uit.

De vrouwen nemen het wat minder serieus. Slechts 6 procent ziet zichzelf een relatie krijgen met haar veel jongere vriend en nog eens 20 procent sluit het niet uit.