AMSTERDAM - Van stierensperma tot vleesetende visjes, vrouwen doen soms rare dingen om mooier te worden. De gezichtsbehandeling met poep van de nachtegaal is niet nieuw, maar wordt steeds populairder.

Steeds meer vrouwen geloven aan een gezichtsbehandeling met de poep van de nachtegaal van het Japanse eiland Kyushu. Victoria Beckham zou Victoria Beckham niet zijn als zij er niet als de kippen bij was toen de werking van het goedje net ontdekt werd. Zij en haar man zijn dan ook al tijden fan.

In de New Yorkse Shizuka Spa noemen ze het de Bird Poop Facial, in Londen hebben ze het een wat romantischer naam meegegeven en heet het de Geisha Facial. De vogelpoep als ingrediënt van het masker zou het gezicht een gezonde gloed meegeven.

De ontlasting van de nachtegaal wordt gemixt met rijst en water en na het opbrengen gedroogd onder UV-lampen. Het goedje is niet goedkoop, een gemiddelde behandeling kost zo'n 160 euro, zo meldt Daily Mail.

Werking

Shizuka Bernstein, schoonheidsspecialiste in New York, gelooft in de werking van de poep. "De gezichtsbehandeling werkt door een enzym dat de dode huidcellen op de bovenste laag van de huid afbreekt."